miércoles, 9 de mayo de 2007

Respiros en Malta




El pasado domingo Francia perdió el complejo democrático que había adquirido desde que Le Pen consiguiera pasar a la segunda vuelta las pasadas elecciones.

El debate electoral que protagonizaron Sègoléne Royal y Nicolas Sarkozy, el pasado miércoles, dejó paso a las ideas, a los argumentos y a las nuevas propuestas que los candidatos franceses intercambiaron, olvidando así el mal gusto al que en España estamos acostumbrados. Fuera los insultos, abucheos y la mala educación que cada miércoles intercambian la clase política española en el Parlamento. No debería importar el sueldo del presidente de un partido, si lleva a cabo su trabajo con disciplina, sin populismos fáciles y con una personalidad marcada. Ahora se acercan las elecciones municipales y autonómicas en algunas comunidades, es una buena oportunidad para poner en práctica los buenos modales y demostrar que España empieza a gozar de una tradición democrática.
Cuando hablamos de crisis democrática, deberíamos reflexionar sobre quien crea y fomenta esta crisis y pone en peligro los valores democráticos.


Ahora Sarzoky se ha convertido en el nuevo presidente de la República francesa. Un presidente que asegura que acabará con los ideales del mayo francés del 68. Ha prometido gobernar con disciplina y rigor bajo una política centrada en la seguridad y el orden.

Pero, ¿qué pasa con el problema de integración que se vive en las barriadas situadas a la afueras de París? Este problema no es de "seguridad", sino de integración e igualdad. De momento, las revueltas y los incidentes han vuelto a los suburbios de París, donde jóvenes de minorías étnicas y raciales salieron a las calles a quemar coches y a enfrentar a la policía dirigida por Sarkozy.

No obstante, Sarkozy ha decidido tomarse unas vaciones en Malta, para "reflexionar y tomar conciencia de la presidencia".


Un respiro en Malta....me pregunto si todos los franceses podrán tomarse un respiro en las playas del Mediterráneo antes de comenzar una nueva etapa en sus vidas.

19 comentarios:

Hristo dijo...

Que jo sàpiga, tots els polítics quan acaben la dura etapa d'una campanya electoral, s'agafen unes vacances, tots, des de Sarkozy fins al tirà de torn de Burundi. Em sembla força lamentable la crítica a si està a Malta o no, té tot el dret a marxar com fan tots els polítics. O és que no són persones i no mereixen vacances?
D'altra banda desconec els teus coneixements de França, però actualment té zones fetes un autètic caos i desastre que necessiten mà dura, sense cap repressió però posar ordre allà. I Sarkozy és l'únic que s'ha atrevit a dir-ho. Cadascú té els seus ideals, pots estar més d'acord o no,però no és precisament França un país que destaqui per la seva ignorància i incultisme com el país original de la llengua en que tens escrit el blog...
per últim, volia recordar-te que a la votació final van arribar-hi dos polítics, un amb l'etiqueta posada de gairebé feixista i l'altre que semblava ser la salvadora del país...suposo que no deus haver seguit els molts perfils i entrevistes que hi ha hagut a la premsa catalana, espanyola, francesa o angles. Tots coincidien en una cosa: Ségolène està de bon veure, llàstima que el seu contingut per dins sigui buit i que com a presidenta, seria d'un nivell tan pèssim semblant al de Bush. Sarkozy et pot agradar o no, però té l'experiència, i sobretot, l'ambició i les ganes de canviar les coses.
Abans de fer crítiques barates, potser podries assabentar-te millor de l'escenari i els contrincants...

oysterboy dijo...

Y todo eso...desde el cariño, of course...

En fin, que yo también desde mi desconocimiento veo un pelín hipócrita que aquel que se presentaba como el candidato del pueblo demuestre que esta a un nivel muy por encima de ese pueblo al que tanto apela. Pero bueno, allá cada cual con sus historias, que yo llevo un año de vacaciones y no soy quien para hablar :P

Sigue escribiendo, se te lee desde DK...

Un beso

E.

eloy urarte dijo...

A hristo, por Eloy:

Me encanta la frase "no és precisament França un país que destaqui per la seva ignorància i incultisme com el país original de la llengua en que tens escrit el blog..." denota un gran sentido de tolerancia, pluralismo lingüístico y una mente muy abierta en tu persona. No me acordaba que si estamos en Catalunya y no hablamos catalán somos unos fachas. Porque está claro que para algunos (te incluyo) el bilinguismo legal de Catalunya no es suficiente razón como para poder expresarnos en la lengua que nos apetezca más hacerlo. En "els països catalans" (que por cierto, no existen, mal que les pese a algunos y te vuelvo a incluir a ti) si hablamos castellano somos ciudadanos de segunda. Me parece lamentable.

También me ha encantado esta frase: "Abans de fer crítiques barates, potser podries assabentar-te millor de l'escenari i els contrincants...". No se dónde ves la crítica barata. Yo veo una opinión sobre un hecho. Si a ti te parece una crítica barata decir públicamente que se quieren eliminar los ideales del mayo del 68, entonces lo aceptamos como crítica barata.



A hristo, por Sonia:

Gràcies pel teu comentari, respecto les teves paraules. És veritat que els polítics també són persones i mereixen vacances, per aiò s'en van de vacances en els iots privats dels seus amics empresaris. Sort que Sarkozy té l'ambició suficient per a canviar les coses, no obstant, podia haver-les començat a canviar quan estava al govern.

Jusephus dijo...

Apreciat Hristo, abans de fer posts feixistes fes gàrgares amb mostassa a veure si et baixa l'oremus.

El fet que dos dies després el Sarko se'n vagi de vacances a un iat propietat d'un dels empresaris més rics de la France crec que és un element suficientment rellevant com per comentar.

Igualment, el teu comentari execrable i irracional que a França hi ha "zones fetes un autètic caos i desastre que necessiten mà dura, sense cap repressió però posar ordre allà" denoten la teva més monumental ignorància del tema. Ressegueix una mica l'aplicació de l'estat d'excepció durant la repressió de la revolta dels suburbis de la tardor del 2005 i abans d'anar a sentar càtedra porai assegura't de tenir algun tamburet d'almenys tres potes sota el cul.

Hristo dijo...

Sònia, jo simplement crec que cadascú té dret a fer el que vulgui amb els seus dincers i les seves vacances, sigui amb el iot de l'empresari més ric o amb el de més pobre. Fa mal a algú?No. No crec que hagi de sorprendre que un president es mogui en àmbits alts de la societat, potser no hauria de ser així, però hi ha algun país on no passi?No. Si els 1.000 euros els paga l'Estat ja em semblaria més malament, però em temo que els paga de la seva butxaca, i voler ficar-se amb el que fa una persona en les seves vacances i el seu temps lliure...També serveix per al Josephus aquest la resposta. L'estat d'excepció per mi es va aplicar bé, i això no es sentar càtedra. Tranquil, la cadira on estic ara ja em va prou bé, no em calen 3 tamborets. Pre cert, a tu saber una mica de francès enlloc de pràcticar.lo, no t'estaria malament...
Al repetidor del discurs lingüístic del PP i Ciutadans, li diria que parlés amb el noi que diu estar a DK. Eduardo, ´qué les molesta a los daneses de los muchos asiáticos que tienen (barrios como Norrebro, Tijnberg, etc..)? Simplement que són un país petit, amb una llengua parlada per només 5 milions de persones i que arriben i no s'integren, molts ni fan l'esforç de parlar el danès (sí és cert que és de les més difícils d'aprendre, però molts ho han aconseguit, a base de voluntat), i que crïin com a conillets, tenint en compte que les ajudes que reben del govern per nen són astronòmiques, comparades amb les d'aquí. Per cert, jo no he parlat de ser fatxa si escrius o parles en castellà i molt menys de ciutadans de segona. Però veig que el vídeo dels teus companys d'ideologia et deu semblar correcte...
En fi, feliç doncs de ser un fatxa per defensar la teva llengua, abans d'agafar un discurs no molt llunyà en el víctimise que va sorgir a l'alemanya dels anys 30 envers els jueus...oi Urarte?

eloy urarte dijo...

Vas molt equivocat Hirsto Mejide (com no dius qui ets, potser ets ell). Ni sóc del PP, ni soc de ciutadans. No comparteixo la seva ideologia per res del món. Però bé, vaig a contesar-te per parts.

1)"el país original de la llengua en que tens escrit el blog...".

M'agradaria saber de quin pais ets tu, ja que tens un català excel·lent. Potser ets de França i tens familia catalana... no ho se. És que com dius "el pais original", potser no t'han ensenyat que Catalunya no és un país. És una nació. Així que jo no soc fatxa, sóc realista. Sóc català i espanyol. Per això, crec que puc parlar en ambdues llengües.

2) La llibertat d'expressió és un dret, però deuria ser un deure parlar amb educació i intentar expressar la nostra opinió sense sarcasmes i anant provocant a la gent, com fas tu. Potser ets tu qui hauria de reflexionar una mica sobre les paraules que utilitzes... no creus hristo?

Hristo dijo...

Company, em temo que la pilota l'has començat a inflar tu. Thas autoanomenat fatxa i ciutadà de segona, abans que jo et respongués. És a dir, t'has creat la pilota a la teva manera, potser amb un paper de víctima que no hauria de ser...evidentment que parlar amb educació ha de ser un dret, però si vas a l'atac directament contra una simple crítica a un blog...no t'esperis que et caiguin flors
En fi, espero que en el teu programa de ràdio no facis tan males interpretacions de tot allò que sents o llegeixes...
Apa, que disfrutis amb el club dels GIL aquesta tarda...nosaltres ja ho farem amb el nostre.

Sonia dijo...

Haya paz PAU.....ja li diré a en narcís.....

eloy urarte dijo...

Veig que em coneixes molt bé, m'agradaria poder dir el mateix. És molt demanar saber qui ets?

Per cert, si que he gaudit molt amb el meu equip, això és com es guanya al Getafe.

I passo ja de discutir més, no val la pena.

Salut!

Jusephus dijo...

Bulgare réactionnaire,

Si l'état d'urgence s'est bien appliqué en France, pourquoi est-ce que tu te plains de qu'il n'y se réprime pas?

Ton discours abominable et zitzanieux ne mérite pas le moindre respect. Guerreciviliste.

sirag nabih dijo...

BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEF!!!!!!!

Lluc Salellas i Vilar dijo...

les barricades del 2008 faran caure sarkozy. No ho dubteu!!! d'aquí un any sota les llambordes hi haurà la platja,...

Sònia dijo...

"aixina m'agrada"

Hristo dijo...

Jusephus...a vegades el voler anar d'intel·lectual per la vida com fas...et porta a fer rídiculs que no deus haver calculat abans... menys esnobisme amic...

Jusephus dijo...

Aquest tal ristho és un curiós exemplar bi o tripolar que fa justícia a allò que deia Miquel Servet, sobre que Déu ha escollit els necis del món per confondre els genis.

Talaia de la mediocritat bokanovskiana, que confons potes de tamborets amb tamborets sencers (ja vols el tamboret sencer), empassa't la sobèrbia amb valerianes i pregunta't si pot ser el canvi un paio que duu anys al govern sense canviar res de res i que ara es fa el bonapartista.

Com va dir Guy de Maupassant a la seva assistenta, que et bombin.

Marcos dijo...

Hristo fluix: "Jusephus...a vegades el voler anar d'intel·lectual per la vida com fas...et porta a fer rídiculs que no deus haver calculat abans... menys esnobisme amic... "

Aplica't el conte. Estàs al pou. Sort que per les terres del Llobregat no tot és escòria com tu.

Lluc Salellas i Vilar dijo...

Ep!!! Marcos i companyia val més que deixem la fera en pau i dediquem-nos a ser feliços, menjar flors i a enderrocar en Sarkozy.

Qui sembra misèria, recull la ràbia!

Sonia dijo...

Estic amb l'ernest estany!

Anónimo dijo...

potrebo, da preverijo:)